Skoči na glavno vsebino

IZOBRAŽEVANJA ZA PEDAGOŠKE DELAVCE

 

 

Ali ste uspešni pri sodelovanju s starši otrok v vašem vrtcu ali šole? Ali podpirate permanentno izobraževanje? Ali želite izboljšati komunikacijske veščine? Potrebujete kompetentnega sogovornika pri reševanju pedagoških dilem? Imate občutek, da vas vzgoja spravlja ob pamet?

Ker v Mladinskem domu Jarše močno verjamemo v rek “scientia est potentia“, oziroma v znanju je moč, že vrsto let izvajamo strokovna izobraževanja, s katerimi plemenitimo znanje in veščine strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju.

Ekipa predavateljev, ki imamo večletne neposredne izkušnje tako na področju sodelovanja z zahtevnejšimi sogovorniki (otroci z vedenjskimi in čustvenimi težavami; starši otrok s posebnimi potrebami) kot tudi s predavateljskim delom, izvajamo izobraževanja v sklopu KATIS-a (https://paka3.mss.edus.si/Katis/Prijava.aspx) ter tudi izobraževanja po meri naročnika. Slednja izobraževanja izvedemo za posamezno šolo ali vrtec oziroma skupino strokovnih delavcev ali staršev (npr. tematski roditeljski sestanki).

Izvajamo pa tudi svetovanja in supervizije za izboljšanje kvalitete strokovnega dela in odnosov med zaposlenimi.

Osrednja nit naših seminarjev so uporabni teoretični koncepti dela z otroki in mladostniki s čustvenimi in vedenjskimi težavam, zahtevnejšimi sogovorniki, načini in tehnike prepoznavanja in korigiranja vzgojnih stilov ter strategije za ustrezno komuniciranje in posredovanje informacij. Poudarek dajemo praktičnemu, izkustvenemu učenju v obliki delavnic in ustvarjamo možnosti za aktivno sodelovanje vseh udeležencev.

Vabljeni ste, da skupaj poiščemo odgovore in treniramo svoje pedagoške spretnosti!

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo po mejlu peter@mdj.si.

 

Pa še nekaj odzivov udeležencev naših izvedb seminarjev:

Všeč mi je bilo, da so me zelo dobro motivirali in postala sem še bolj samozavestna.

Korektno, strokovno in zanimivo.

Kar tako naprej. Seminar bom priporočila naprej.

Kot smo vse udeleženke povedale že na samem seminarju: odlično. Vsebine so predstavljene aktualno, iz prakse za prakso. Vse pohvale! Tako izobraževanje bi moralo biti obvezno!

Zelo dobro izpeljan seminar. Vse čestitke – priporočilo za vse druge zaposlene v vrtcih in tudi šolah!!!!!

Najboljši seminar do sedaj. Komaj čakam 2. del!!!!!!

Dostopnost